piątek, 5 stycznia 2018

Pieczona frittata

Pieczona frittata

Składniki:
  • 4-6 jajek
  • czosnek
  • szynka
  • szczypiorek
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, koperek
     
Przygotowanie: 
Szynkę i szczypiorek drobno posiekać i podsmażyć na patelni. Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego. 

W misce wymieszać jajka z przyprawami i wlać do naczynia żaroodpornego.

Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni i piec ok. 20 min, aż frittata urośnie, ale tak by jej nie przypalić. 



Do frittaty nadadzą się praktycznie każde składniki i przyprawy. 
Możesz dodać pieczarnki, ser kozi, czarne oliwki i wymieszać je z ulubionymi przyprawami. 
Skład tej frittaty jest naprawdę dowolny.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz